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Registros recuperados : 38 | |
6. | | PEREIRA, W. J.; BASSINELLO, P. Z.; BRONDANI, C.; VIANELLO, R. P. An improved method for RNA extraction from common bean seeds and validation of reference genes for qPCR. Crop Breeding and Applied Biotechnology, Viçosa, MG, v. 17, n. 2, p. 150-158, abr./jun. 2017. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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9. | | VALDISSER, P. A. M. R.; ZUCCHI, M. I.; PEREIRA, W. J.; BRONDANI, C.; VIANELLO, R. P. Caracterização do germoplasma de feijoeiro comum com base em marcadores DArt-Seq. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 8., 2015, Goiânia. O melhoramento de plantas, o futuro da agricultura e a soberania nacional: anais. Goiânia: UFG: SBMP, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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10. | | DEUS, K. E. de; PEREIRA, W. J.; MITSUZONO, S. T.; VIANELLO, R. P.; LANNA, A. C. Sistema de defesa antioxidativo de plantas de arroz de terras altas (Oryza sativa L.) cultivadas sob deficiência hídrica. In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 7., 2013, Santo Antônio de Goiás. Coletânea dos resumos apresentados. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2013. p. 93. (Embrapa Arroz e Feijão. Documentos, 292). Pôster - pós-graduação. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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11. | | ABREU, F. R. M.; DEUS, K. E. de; PEREIRA, W. J.; SILVEIRA, R. D. D.; VIANELLO, R. P.; BRONDANI, C. Expression of rice genes homologous of Arabidopsis genes previously related to drought tolerance. Australian Journal of Crop Science, v. 10, n. 9, p. 1266-1271, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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12. | | PEREIRA, W. J.; SIQUEIRA, B. dos S.; DEUS, K. E. de; FERNANDES, K. F.; BASSINELLO, P. Z.; VIANELLO, R. P. Determinação das condições de qRT-PCR para genes envolvidos no fenômeno hard-to-cook em feijão carioca. In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 6., 2012, Santo Antônio de Goiás. Resumos apresentados. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2012. p. 33. (Embrapa Arroz e Feijão. Documentos, 275). Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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13. | | SIQUEIRA, B.; PEREIRA, W. J.; BATISTA, K. A.; OOMAH, B. D.; FERNANDES, K. F.; BASSINELLO, P. Z. Influence of storage on darkening and hardening of slow- and regular-darkening carioca bean (Phaseolus vulgasris L.) genotypes. Journal of Agricultural Studies, v. 2, n. 2, p. 87-104, Sept. 2014. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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15. | | ARAÚJO, R. B. de; PEREIRA, W. J.; VALDISSER, P. A. M. R.; LANNA, A. C.; BRONDANI, C.; VIANELLO, R. P. Validação de genes candidatos para tolerância à seca via qPCR em um amplo grupo de genótipos de feijão submetidos à deficiência hídrica. In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 9., 2015, Santo Antônio de Goiás. Coletânea dos resumos apresentados. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2015. p. 111. (Embrapa Arroz e Feijão. Documentos, 309). Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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16. | | PEREIRA, W. J.; MELO, A. T. de O.; VALDISSER, P. A. M. R.; BRONDANI, C.; COELHO, A. S. G.; VIANELLO, R. P. Análise ampla do genoma funcional de feijoeiro em condições de deficiência hídrica. In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 9., 2015, Santo Antônio de Goiás. Coletânea dos resumos apresentados. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2015. p. 108. (Embrapa Arroz e Feijão. Documentos, 309). Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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17. | | ARAÚJO, R. B. de; LANNA, A. C.; COELHO, G. R. C.; PEREIRA, W. J.; VALDISSER, P. A. M. R.; BRONDANI, C.; VIANELLO, R. P. Estudo da expressão e validação de genes candidatos induzidos em condições de deficiência hídrica em feijão (Phaseolus vulgaris L.). In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 10., 2016, Santo Antônio de Goiás. Coletânea dos resumos apresentados. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2016. p. 42. (Embrapa Arroz e Feijão. Documentos, 311). Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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18. | | OLIVEIRA, J. A. V. de; ABREU, F. R. M.; PEREIRA, W. J.; SILVEIRA, R. D. D.; MENDONÇA, J. A.; VIANELLO, R. P.; BRONDANI, C. Expressão de genes homólogos de Arabidopsis em arroz relacionados ao aumento do potencial produtivo. In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 9., 2015, Santo Antônio de Goiás. Coletânea dos resumos apresentados. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2015. p. 126. (Embrapa Arroz e Feijão. Documentos, 309). Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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19. | | DEUS, K. E. de; LANNA, A. C.; ABREU, F. R. M.; SILVEIRA, R. D. D.; PEREIRA, W. J.; BRONDANI, C.; VIANELLO, R. P. Molecular and biochemical characterization of superoxide dismutase (SOD) in upland rice under drought. Australian Journal of Crop Science, v. 9, n. 8, p. 744-753, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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20. | | VALDISSER, P. A. M. R.; PEREIRA, W. J.; MORAIS JUNIOR, O. P. de; MENDONÇA, J. A.; SARTORI, D. E. L.; LIMA, LUANN V. V. O.; BORBA, T. C. de O.; BRONDANI, C.; ZUCCHI, M. I.; VIANELLO, R. P. Análise de associação genômica ampla (GWAS) para tolerância à seca em feijoeiro comum. In: CONGRESSO NACIONAL DE PESQUISA DE FEIJÃO, 12., 2017, Piracicaba. Produtividade e sustentabilidade da cultura do feijão: do campo para a mesa: resumos. Piracicaba: CENA: IAC, 2017. p. 67. CONAFE Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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Registros recuperados : 38 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
29/07/2014 |
Data da última atualização: |
09/12/2014 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
C - 0 |
Autoria: |
SIQUEIRA, B.; PEREIRA, W. J.; BATISTA, K. A.; OOMAH, B. D.; FERNANDES, K. F.; BASSINELLO, P. Z. |
Afiliação: |
BEATRIZ SIQUEIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE GOIÁS; WENDELL J. PEREIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE GOIÁS; KARLA A. BATISTA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE GOIÁS; B. DAVE OOMAH, PACIFIC AGRI-FOOD RESEARCH CENTRE, Canadá; KÁTIA F. FERNANDES, UNIVERSIDADE FEDERAL DE GOIÁS; PRISCILA ZACZUK BASSINELLO, CNPAF. |
Título: |
Influence of storage on darkening and hardening of slow- and regular-darkening carioca bean (Phaseolus vulgasris L.) genotypes. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Agricultural Studies, v. 2, n. 2, p. 87-104, Sept. 2014. |
ISSN: |
2166-0379 |
DOI: |
http://dx.doi.org/10.5296/jas.v2i2.5859 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
New carioca bean cultivars are being introduced into the market necessitating their evaluation under trade conditions, which often require storage under ambient conditions. We therefore evaluated the darkening and hardening processes of six carioca bean genotypes each representing regular and slow darkening trait during storage under ambient conditions for five months to elucidate their relationship as a breeding strategy. Storage time adversely affected color characteristics (L*, a*, b*, C* and ?E) depending on bean genotype, whereas hardness and resistance to cooking increased during storage independent of the lignification process. Bean darkening and hardening occurred during storage at different intensities in each genotype and were not always correlated. BRSMG-Madrepérola, a slow darkening genotype, was unaffected (resistant to storage conditions), whereas BRS-Pontal with regular tegument darkening, was highly susceptible to storage conditions reflected in extended cooking time and darkening (low L* values). Principal component and cluster analyses on 8 constituents analyzed in this study demonstrate the difference in color characteristics, cooking time and hardness as major factors in segregating the bean genotypes. Seed coat color is an important but inappropriate single parameter for predicting the resistance to cooking or hardness induced by storage of carioca beans under ambient conditions. Development of carioca bean genotypes resistant to storage conditions is essential in reducing food losses during postharvest. MenosNew carioca bean cultivars are being introduced into the market necessitating their evaluation under trade conditions, which often require storage under ambient conditions. We therefore evaluated the darkening and hardening processes of six carioca bean genotypes each representing regular and slow darkening trait during storage under ambient conditions for five months to elucidate their relationship as a breeding strategy. Storage time adversely affected color characteristics (L*, a*, b*, C* and ?E) depending on bean genotype, whereas hardness and resistance to cooking increased during storage independent of the lignification process. Bean darkening and hardening occurred during storage at different intensities in each genotype and were not always correlated. BRSMG-Madrepérola, a slow darkening genotype, was unaffected (resistant to storage conditions), whereas BRS-Pontal with regular tegument darkening, was highly susceptible to storage conditions reflected in extended cooking time and darkening (low L* values). Principal component and cluster analyses on 8 constituents analyzed in this study demonstrate the difference in color characteristics, cooking time and hardness as major factors in segregating the bean genotypes. Seed coat color is an important but inappropriate single parameter for predicting the resistance to cooking or hardness induced by storage of carioca beans under ambient conditions. Development of carioca bean genotypes resistant to storage conditions is es... Mostrar Tudo |
Thesagro: |
Cocção; Feijão; Genótipo; Phaseolus vulgaris. |
Thesaurus NAL: |
Cooking; Dry beans; Genotype; Hardness; Lignification; Storage. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/105586/1/pzb.pdf
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Marc: |
LEADER 02500naa a2200325 a 4500 001 1991440 005 2014-12-09 008 2014 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a2166-0379 024 7 $ahttp://dx.doi.org/10.5296/jas.v2i2.5859$2DOI 100 1 $aSIQUEIRA, B. 245 $aInfluence of storage on darkening and hardening of slow- and regular-darkening carioca bean (Phaseolus vulgasris L.) genotypes.$h[electronic resource] 260 $c2014 520 $aNew carioca bean cultivars are being introduced into the market necessitating their evaluation under trade conditions, which often require storage under ambient conditions. We therefore evaluated the darkening and hardening processes of six carioca bean genotypes each representing regular and slow darkening trait during storage under ambient conditions for five months to elucidate their relationship as a breeding strategy. Storage time adversely affected color characteristics (L*, a*, b*, C* and ?E) depending on bean genotype, whereas hardness and resistance to cooking increased during storage independent of the lignification process. Bean darkening and hardening occurred during storage at different intensities in each genotype and were not always correlated. BRSMG-Madrepérola, a slow darkening genotype, was unaffected (resistant to storage conditions), whereas BRS-Pontal with regular tegument darkening, was highly susceptible to storage conditions reflected in extended cooking time and darkening (low L* values). Principal component and cluster analyses on 8 constituents analyzed in this study demonstrate the difference in color characteristics, cooking time and hardness as major factors in segregating the bean genotypes. Seed coat color is an important but inappropriate single parameter for predicting the resistance to cooking or hardness induced by storage of carioca beans under ambient conditions. Development of carioca bean genotypes resistant to storage conditions is essential in reducing food losses during postharvest. 650 $aCooking 650 $aDry beans 650 $aGenotype 650 $aHardness 650 $aLignification 650 $aStorage 650 $aCocção 650 $aFeijão 650 $aGenótipo 650 $aPhaseolus vulgaris 700 1 $aPEREIRA, W. J. 700 1 $aBATISTA, K. A. 700 1 $aOOMAH, B. D. 700 1 $aFERNANDES, K. F. 700 1 $aBASSINELLO, P. Z. 773 $tJournal of Agricultural Studies$gv. 2, n. 2, p. 87-104, Sept. 2014.
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Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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